Nieuw! De Roland JX-08 Boutique & Roland JD-08 Boutique

Dompel je onder in de 80's en 90's terwijl je geniet van alle moderne gemakken met de Roland JD-08 en Roland JX-08 Boutique!

Nieuw! De Roland JX-08 Boutique & Roland JD-08 Boutique

De meest legendarische instrumenten verdienen het om gebruikt te blijven worden. Gelukkig vinden ze dat bij Roland ook, daarom kwamen zij met de Boutique serie, waar ze de meest succesvolste synthesizers een nieuw leven geven.

Dit keer zijn de gouwe ouwe Roland JX-8P en de Roland JD-800 aan de beurt, beide hebben een nieuwe uitvoering gekregen met een verse look, kleiner formaat en vele extra’s. De geluiden van de JX-8P en de JD-800 hebben enorm veel betekend voor de muziek in de 80’s en 90’s. Net zoals vele andere dingen uit de 80's en 90's worden ook de sounds van deze retro synths weer hip! De perfecte tijd dus om  een van deze oude legends uit de kast te halen. Maar dat is niet makkelijk; deze synths zijn groot, lomp en missen een aantal moderne features. Hier heeft Roland een oplossing voor gevonden; Boutique uitvoeringen van de JX-8P en de JD-800. Iets waar wij persoonlijk onwijs blij mee zijn.

De nieuwe uitvoeringen dragen de naam Roland JD-08 Boutique (gebaseerd op de JD-800) en de Roland JX-08 Boutique (gebaseerd op de JX-8P). Deze Boutique uitvoeringen zijn compacter, fijner in gebruik en hebben naast alle sounds en opties van vroeger ook allerlei nieuwe toevoegingen. Een perfecte samensmelting van oud en nieuw waarmee de funky 80’s en rauwe 90’s sounds weer in de spotlight worden gezet.

Herleef de 80's met de Roland JX-08 Boutique

In 1985 bracht Roland de JX-8P uit, dit werd een waar icoon onder de muziek uit de jaren 80. Dankzij een hybride synthese, analoge en digitale stem, warme pads, glinsterende chorus en kristalheldere texturen werd deze Roland meteen omarmd door de top sessiemuzikanten. Veel van de geluiden in deze synthesizer zijn terug te vinden in de populairste tracks van de 80’s en nu ook in de nieuwe uitvoering van deze gevierde synthesizer; de Roland JX-08 Boutique.

De Roland JX-08 Boutique herintroduceert het unieke geluid van deze klassieker met alle originele details plus krachtige nieuwe effecten, een polyfone sequencer en nog veel meer moderne snufjes. Op dit apparaat staan alle klassieke geluiden van de JX-8P terwijl de 100 moderne patches de geluiden van vandaag binnen handbereik brengen. Ook is dit apparaat een behoorlijk aantal kilo’s lichter en makkelijker mee te nemen. Iets wat met de klassieke uitvoering een hele klus was.

Nostalgie met de 90’s sound van de Roland JD-08

De Roland JD-800 synthesizer is een favoriet onder producers in de jaren '90. Dit beroemde instrument is al sinds het begin van de jaren '90 geliefd om zijn soepele, complexe klanken en hands-on controle. De nieuwe Roland JD-08 Boutique bouwt voort op deze legend, maar maakt er een modern, draagbaar instrument van. Dit betekent dat je los kunt met een moderne workflow, alle iconische geluiden en fijne effecten van de jaren '90.

Dankzij de innovatieve toevoegingen aan het origineel kun je deze synth ook gebruiken om moderne beats te maken. Wanneer je dat wilt natuurlijk, want de old school sound blijft geweldig! Het bijzondere aan deze synth zijn onder andere de klassieke JD-800 golfvormen met geavanceerde modelleringstechnieken, een uniek, old-school en hands-on geluidsontwerp, een ongelooflijk brede polyfonie en een vernieuwde, tweedelige polyfone sequencer.

Kort samengevat

De Roland JD-08 en JX-08 Boutique zijn goed gelukte, authentieke, recreaties van de meest succesvolste synths ooit. Bovendien zijn de oorspronkelijke geluiden en het karakter van de originele instrumenten bij de Boutique uitvoeringen bewaard gebleven.


Dompel je onder in de 80’s en 90’s, terwijl je geniet van alle moderne gemakken, met de Roland JD-08 en Roland JX-08 Boutique!