De Roland VAD-serie slaat echt álles

Roland VAD-serie drumkits zijn professionele elektronische drumstellen, ontworpen om een akoestische look en feel te geven. Het unieke aan de VAD serie is dat de vibe, respons en dynamiek écht authentiek akoestisch aanvoelen. Daarom is deze serie drums een van onze favorieten en vertellen we je er graag alles over. Welke drumkit past het best bij jou? En wat zijn de verschillen?

Roland VAD-seriesRoland VAD-series

De Roland VAD-series slaat álles

VAD staat voor V-Drums Acoustic Design. Elektronische drumstellen die de fysieke look en feel van akoestische drums combineert met de digitale percussie technologie van Roland. Het unieke aan de VAD serie is dat de vibe, respons en dynamiek écht authentiek akoestisch aanvoelen. Daarom is deze serie drums een van onze favorieten en vertellen we je er graag alles over. Let's hit it!

Key features voor de VAD serie

  • TD-drummodule
  • Authentieke akoestische speelervaring
  • Akoestische look, feel en dynamiek
  • Speelt comfortabel en expressief
  • Full size houten ketels
  • Luxe chromen hardware
  • Prachtig afgewerkt

Waarom een Roland VAD drumkit?

Als je op zoek bent naar de functionaliteit van een elektronisch drumstel maar je toch op een akoestische, authentieke kit wilt spelen dan is de VAD serie van Roland een mooie uitkomst voor jou. Met echte houten ketels, dubbel chromen statieven én een akoestische speelervaring merk je het verschil alleen aan de extra mogelijkheden!

Maar wat is er zo bijzonder aan de VAD-series van Roland? Er zijn toch genoeg andere elektronische drumkits die ook prima zijn? Klopt, maar deze 4 óf 5-delige drumkit, afhankelijk van het model, is uitgerust met een drumcomputer die ontzettend accuraat en uitgebreid is. Dit maakt een geweldig verschil!

Roland TD-module

De TD-drummodules zorgen voor een sound en respons die perfect aansluit op hoe jij speelt. Zo krijg je élke slag, ghost note en swell tot in de kleinste details te horen. Ook heb je toegang tot een enorm aantal drumsounds, de mogelijkheid om je eigen sounds te maken en kant-en-klare kits zodat je direct aan de slag kunt met een set-up voor de meeste genres. Ook de ingebouwde Coach-modus en Bluetooth-verbinding geven je extra opties in het verbeteren van je drumspel en meespelen op muziek.

Met de digitale klankgenerator regel je makkelijk het volume van je kit. Zo kun je overal spelen terwijl je rekening houdt met anderen. Ook tijdens een live-optreden is deze functie bijzonder handig om de volumebalans te vinden tussen jou en het publiek.

Overal op aan te sluiten

De TD-50X en TD-27 modules, die in de VAD reeks worden gebruikt, beschikken over directe uitgangen om afzonderlijke drums naar de PA te sturen voor onafhankelijke controle.

Je kunt ook een aangepaste mix opzetten voor monitoring met een hoofdtelefoon, inclusief een discrete click als houvast.

Voor studio- en thuisopnames biedt de geïntegreerde USB-audio-interface multi-kanaals audio transfer allerlei opties voor makkelijke integratie met elke computer DAW. Allemaal via één kabel.

Geavanceerde tomsensoren

De nieuw ontwikkelde tomsensoren geven een zo natuurlijk mogelijk gevoel terwijl ze de hotspots die andere e-drums teisteren volledig elimineren. Grotere toms hebben arrays met drie sensoren, terwijl kleinere toms een unieke offset-sensor gebruiken voor optimale prestaties.

Roland Mesh Head 

De Roland mesh heads zijn gemaakt uit meerlaagse gaasvellen die samenwerken met de sensorsystemen voor een supersnelle respons, natuurlijke rebound en een breed dynamisch bereik. Deze vellen zijn ontzettend duurzaam, waardoor je ze amper hoeft te vervangen, en akoestisch stil zodat je de buitenwereld zo min mogelijk stoort met je drumgeweld.

Echte houten ketels

De ketels hebben een volledige diameter, zijn gemaakt van meerlagig hardhout en zijn met de hand afgewerkt met zorgvuldige aandacht voor de kleinste details.

Verchroomde hardware

Elk stuk verchroomde hardware is op maat ontworpen en gefabriceerd door Roland. De hoepels, beugels, nokken en klauwhaken zijn ontworpen voor topprestaties, eindeloos getest en erg duurzaam.

Ijzersterk gebouwd

Op deze kits kun je blijven rammen en zijn gebouwd om lang mee te gaan.

Ze hebben een robuuste constructie en heavy-duty hardware die zonder problemen jarenlang gebruikt kan worden.

Makkelijk te bedienen

Is een elektronisch drumstel ingewikkeld om te bedienen? Deze niet! Je slaat op een drum, selecteert het type, de tuning, muffling en je bent ready to go. Voor wie dieper wilt gaan kun je ook de meer gedetailleerde bewerkingsparameters induiken waarmee jij jouw sound totaal uniek maakt.

Modules VAD drums

Prismatic Sound Modelling

De Prismatic Sound Modeling technologie van Roland levert een drum ervaring op die geen enkel ander hardware of software kan leveren. De samples zijn opgenomen door de beste drummers in topstudios. Dit in combinatie met de modelleringstechnologieën zorgt ervoor dat de statische samples tot leven komen en zich gedragen als hun akoestische tegenhangers.

Digitale Trigger Inputs en kit-uitbreiding

De TD-50X (VAD706) en TD-27 (VAD506/503) modules hebben drie high-speed digitale trigger-ingangen die samenwerken met de digitale snare-, ride- en hi-hatpads. Dit zorgt voor een accurate respons en een scala aan klankvariatie. Via de extra (aux) analoge trigger-ingangen kun je je kit makkelijk uitbreiden met extra pads en bekkens.

PureAcoustic Ambience en Diepe Studio Tools

Geavanceerde ingebouwde multi-effecten en mixmogelijkheden geven je de mogelijkheden van een studioconsole. Met EQ's, compressors, reverbs, delays en nog veel meer - allemaal op commando. Zelfs de TD-07 module van de VAD103 laat je horen hoe de kit klinkt wanneer hij bespeeld wordt in verschillende fysieke ruimtes. Je kunt ook de positie van de microfoon op elke drum aanpassen en het algemene geluid instellen door de overhead- en kamermicrofoons.

Inbegrepen sounds van de VAD serie

Met een druk op de knop geniet jij van professioneel samengestelde blues, jazz, funk en country tot hardrock en metal sounds. Veel kits bevatten ook elektronische elementen voor moderne stijlen.

Eigen drum sounds maken

Met de TD-50X en TD-27 modules kun je elk geluid aanpassen. Het effect van een ander drumvel, demping of tuning kan allemaal naar wens ingesteld worden. Ook de diepte van de ketel, spanning van de snare en boventonen zijn te controleren vanaf jouw drummodule.

Daarnaast kan je gebuik maken van effecten zoals de EQ, transient en compressie. Ook kun je je eigen WAV-samples via een SD-kaart importeren en die vrij combineren met de al ingebouwde sounds.

Alle VAD-drumkits uitgelegd

Nu we de VAD-serie in het algemeen besproken hebben zoomen we in op de specifieke versies die in de serie voorkomen. Welk drumstel het beste bij jou past lijkt een lastige vraag, maar gelukkig bestaat de serielijn van Roland VAD uit verschillende uitvoeringen. De opties zetten we hieronder voor je op een rijtje met wat elke elektronische drumkit speciaal maakt. Zo kun jij het drumstel kiezen die het best bij jou past.

Roland VAD706 drumkitRoland VAD706 drumkit

VAD706

Topmodel V-Drums Acoustic Design kit met TD-50X module en digitale snare, ride en hi-hat. Dit model komt in verschillende uitvoeringen. Gloss Ebony, Gloss Natural, Gloss Cherry en Pearl White.

Specificaties: VAD706

Sound Module: TD-50X x 1; Snare: PD-140DS x 1; Tom 1: PDA100 x 1; Tom 2: PDA120 x 1; Tom 3: PDA140F x 1; Hi-hat: VH-14D x 1; Crash: CY-16R-T x 2; Ride: CY-18DR x 1; Kick: KD-222 x 1; Drum combinatie stand set: DTS-30S

Meer over de VAD706

 

Roland VAD506 drumkitRoland VAD506 drumkit

VAD506

Vijfdelige V-Drums Acoustic Design kit met full-size houten ketels, digitale snare en ride, en TD-27 module.

Specificaties: VAD506

Sound Module: TD-27 x 1; Snare: PD-140DS x 1; Tom 1: PDA100-MS x 1; Tom 2: PDA120-MS x 1; Tom 3: PDA140F-MS x 1; Hi-hat: VH-10 x 1; Crash 1: CY-14C-T x 1; Crash 2: CY-16R-T x 1; Ride: CY-18DR x 1; Kick: KD-200-MS x 1; Drum combinatie stand: DCS-10 x 2; Drum boom stand: DBS-10 x 1; Clamp: APC-10 x 1

 Meer over de VAD506

 

Roland VAD503 drumkitRoland VAD503 drumkit

VAD503

Vierdelige kit met full-size houten ketels, digitale snare en ride, en TD-27 module.

Specificaties: VAD503

Sound Module: TD-27 x 1; Snare: PD-140DS x 1; Tom 1: PDA100-MS x 1; Tom 3: PDA140F-MS x 1; Hi-hat: VH-10 x 1; Crash 1: CY-14C-T x 1; Ride: CY-18DR x 1; Kick: KD-200-MS x 1; Drum combinatie stand: DCS-10 x 1; Drum boom stand: DBS-10 x 1; Clamp: APC-10 x 1

 Meer over de VAD503

 

Roland VAD306 drumkitRoland VAD306 drumkit

VAD306

Ruimtebesparende kit met ondiepe ketels en de TD-17 module.

Specificaties: VAD306

Sound Module: TD-17 x 1; Snare: PDA120LS-BK x 1; Tom 1: PDA100L-BK x 1; Tom 2: PDA100L-BK x 1; Tom 3: PDA120L-BK x 1; Hi-hat: VH-10 x 1; Crash 1: CY-12C x 1; Crash 2: CY-12C x 1; Ride: CY-13R x 1; Kick: KD-180L-BK x 1; Drum combinatie stand: DCS-10 x 3; Clamp: APC-30 x 1

 Meer over de VAD306

 

Roland VAD103 drumkitRoland VAD103 drumkit

VAD103

Gestroomlijnd en betaalbaar elektronisch drumstel met een akoestische look, ondiepe ketels en TD-07-module.

Specificaties: VAD103

Sound Module: TD-07 x 1; Snare: PDA120LS-BK x 1; Tom: PDA100L-BK x 1; Floor Tom: PDA120L-BK x 1; Hi-hat: VH-10 x 1; Crash: CY-12C x 1; Ride: CY-13R x 1; Kick: KD-180L-BK x 1; Drum combination stand: DCS-10 x 2; All purpose clamp: APC-10 x 1

 Meer over de VAD103

 

Onderdelen van de Roland VAD-serie

De VAD drumkits zijn, afhankelijk van het model, 4- of 5-delig. Hieronder lichten we de onderdelen uit die meegeleverd worden om jouw drumspel te verrijken.

14-Inch Digitale Snare (bij de VAD706, VAD506 en VAD503 Kits)

De PD-140DS digitale snarepad werkt samen met de supersnelle verwerking van de TD-50X en de TD-27 module, om je snarespel uiterst expressief te maken. Een gloednieuw gaasvel met 3 lagen zit gemonteerd op een standaard 14-inch ketel en biedt een natuurlijke veerkracht en vertrouwd gevoel. Het multi-element-sensorsysteem registreert je slagen op de gehele pad nauwkeurig: zelfs crossstick-technieken worden zonder problemen gedetecteerd.

18-Inch digitaal Ride-cimbaal (bij de VAD706, VAD506 en VAD503 Kits)

Met zijn standaard 18-inch formaat en vertrouwde beweging zullen expressieve drummers dol zijn op de CY-18DR V-Cymbal Ride. Het hoge-resolutie, multi-sensor systeem van de pad detecteert élke slag: van rand tot bel, en werkt samen met de TD-50X en de TD-27 modules voor een ultra-gedetailleerde dynamiek en respons. Technieken gaande van cimbaal-rolls tot zachte bell-slagen worden volledig vertaald. De bow en de bell zijn te dempen met een zachte vingerbeweging, net zoals bij een akoestisch drumstel.

14-inch digitale Hi-Hat (bij de VAD706 Kit)

De baanbrekende VH-14D digitale hi-hat biedt aanslaggevoeligheid, klankvariatie en een open/gesloten resolutie zoals je die nog niet eerder gezien hebt. Het ontwerp van het 14-inch onder- en bovencimbaal zorgt voor een vertrouwde look en feel, terwijl het high-res detectiesysteem stok- en voetarticulaties met perfecte details vastlegt. De VH-14D wordt geleverd bij het VAD706-topmodel, en is ook een geweldige upgrade-optie voor VAD506 en VAD503 kits, met een eenvoudige aansluiting via de ongebruikte derde digitale ingang op de TD-27 module.

Dunne Crash Cimbalen (bij de VAD706, VAD506 en VAD503 Kits)

Full-size crash cimbalen leveren het meest organische en expressieve speelcomfort tot nu toe; inclusief de bijpassende looks. Het design van de 14-inch en 16-inch cimbalen is 40 procent dunner dan bij vorige generaties. Deze cimbalen bieden een gelijkmatige respons, een verbeterd stickgevoel en de natuurlijke zwaaibeweging van akoestische cimbalen.

Responsieve ketelsensoren voor de toms

De toms zijn uitgerust met gedetailleerde sensorsystemen die speciaal zijn ontwikkeld voor de houten ketels van V-Drums Acoustic Design. Een uitgekiende structuur binnenin de ketel elimineert hotspots en zorgt voor een nauwkeurige, dynamisch gelijkmatige respons over het gehele speeloppervlak van het vel.

Toonaangevend kick-sensorsysteem

Elke kickdrum bevat geavanceerde sensoren die voor het eerst ontwikkeld werden voor Rolands topmodel: de TD-50 V-Drums. De innovatieve air-damper mechaniek “beweegt de lucht” door de houten ketel en produceert weerstand wanneer de klopper het vel raakt voor een authentiek akoestisch gevoel. Dubbele pedalen worden ook ondersteund.

De VAD serie van Roland biedt een elektronisch drumstel voor elke soort drummer

Samengevat is de VAD serie van Roland een samensmelting van de voordelen van zowel akoestische als elektronische drumkits. Wanneer je de mogelijkheden van elektronisch drummen wilt verkennen maar een akoestische look, feel en dynamiek wilt ervaren dan is de VAD serie van Roland, naar ons idee, de beste optie.

We hopen dat deze informatie helpt bij je keuze! Het perfecte elektronische drumstel voor jou zit hier vast tussen. Wil je meer weten? Dan kun je het best even langskomen of contact met ons opnemen, we staan voor je klaar met raad en daad! Gear Up!