Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 

Nieuws

  1. Maak een afgewogen keuze met gewogen toetsen

    Maak een afgewogen keuze met gewogen toetsen

    Wanneer je een instrument leert spelen dan geven wij graag allerlei tips om je muzikale reis makkelijker en leuker te maken. Bij toetsinstrumenten gaat ons eerste advies over gewogen toetsen. Wanneer je namelijk écht het gevoel van een piano wilt ervaren, en de goede skills op wilt bouwen, dan leer je dit het best op een klavier met gewogen toetsen. In dit blog leggen we je uit waarom, geven we je tips en beantwoorden we andere veelgestelde vragen. 

    Lees verder...
  2.  Custom Shop, Time Machines en relicing, hoe zit dat?

    Custom Shop, Time Machines en relicing, hoe zit dat?

    De gitaren uit de Fender Custom Shop zijn écht "something else". De mate van output, tonaal bereik en vooral het bijzondere karakter van de Custom Shop instrumenten is ongekend en moeilijk te vergelijken met andere instrumenten. Met deze handgemaakte instrumenten laat Fender zien, en vooral horen, dat zij onmiskenbaar de baas zijn als het gaat om de meest tone-volle, authentiek klinkende Strats, Tele's, Offset's, Jazz- en P-bassen.

    Lees verder...
  3. Hoe drum ik zachter?

    Hoe drum ik zachter?

    Wil je weten hoe je een drumstel stiller maakt? Wil je drummen in een appartement zonder dat je ruzie krijgt met je buren? Dan lees je de juiste blog, wij krijgen regelmatig vragen over hoe je stiller kunt drummen en geven hier de beste tips om je drumvolume te verminderen.

    Lees verder...
  4. Wij beantwoorden 17 vragen over fantoomspanning zodat jij er ‘s nachts niet meer van wakker hoeft te liggen.

    Wij beantwoorden 17 vragen over fantoomspanning zodat jij er ‘s nachts niet meer van wakker hoeft te liggen.

    Fantoomspanning, ook wel phantomspanning of 48V genoemd, wordt voor een hoop dingen gebruikt binnen de muziek maar het meest bij professionele condensator microfoons. Toch blijft er veel verwarring over dit onderwerp. Om deze reden beantwoorden wij 17 veelgehoorde vragen.

    Lees verder...
  5. De 10 meest goddelijke gitaren aller tijden

    De 10 meest goddelijke gitaren aller tijden

    Instrumenten, over het algemeen zijn het gewoon fijne muziekmakers. Maar soms wordt een instrument verheven tot een regelrechte relikwie. Vandaag kun je lezen over onze keuze, en die van onze klanten, wat betreft instrumenten die thuishoren in deze Halls Of Fame. We beginnen met tien goddelijke gitaren!

    Lees verder...
  6. Luidsprekerimpedantie, weerstand & vermogen

    Luidsprekerimpedantie, weerstand & vermogen

    4 Ohm, 8 Ohm, impedantie, watt, vermogen, pfff! Hoe zit dat nou eigenlijk? Waarom krijg ik die termen toch alsmaar naar mijn hoofd gesmeten? En is het wel belangrijk voor mij als muzikant? Goede vragen, het is een beetje ingewikkeld. 

    Lees verder...
  7. Wat is multi-scale en waar wordt het voor gebruikt?

    Wat is multi-scale en waar wordt het voor gebruikt?

    Scheve frets, we krijgen er regelmatig een opmerking over op de gitaarafdeling. Veel mensen weten niet waar ze voor dienen of hebben er verkeerde gedachten bij. Tijd voor opheldering dus! 

    Lees verder...
  8. MIDI - hoe werkt het, en hoe kan ik het gebruiken

    MIDI - hoe werkt het, en hoe kan ik het gebruiken

    Op zo’n beetje alle toetsinstrumenten vind je tegenwoordig de mogelijkheid tot het gebruiken van MIDI. Maar wat is MIDI nou eigenlijk? We leren je graag wat meer over de waar MIDI vandaan komt en geven antwoorden op veel voorkomende vragen.

    Lees verder...
  9. Austrian Audio hoofdtelefoons, welke past het beste bij jou?

    Austrian Audio hoofdtelefoons, welke past het beste bij jou?

    Austrian Audio hoofdtelefoons zijn professionele hoofdtelefoons, ontworpen en gemaakt in Wenen, Oostenrijk. Welke hoofdtelefoon het best bij jou past? Dat leggen we hieronder uit.

    Lees verder...
Stel ons een vraag