Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 

Austrian Audio hoofdtelefoons, welke past het beste bij jou?

Austrian Audio hoofdtelefoons zijn professionele hoofdtelefoons, ontworpen en gemaakt in Wenen, Oostenrijk. Welke hoofdtelefoon het best bij jou past? Dat leggen we hieronder uit.

Austrian Audio hoofdtelefoon Hi-XAustrian Audio hoofdtelefoon Hi-X

Austrian Audio hoofdtelefoons, welke past het beste bij jou?

Austrian Audio hoofdtelefoons zijn professionele hoofdtelefoons, ontworpen en gemaakt in Wenen, Oostenrijk. Deze hoofdtelefoons van Europese kwaliteit zijn ontworpen met de unieke Hi-X Driver technologie, waardoor je geweldig geluid kunt verwachten. Verder zijn de hoofdtelefoons stevig gebouwd en zijn ze voorzien van een hoop technische snufjes. Welke snufjes? En welke hoofdtelefoon het best bij jou past? Dat leggen we hieronder uit.

Wat is er goed aan de Austrian Audio Hi-X serie?

In het kort; de geluidskwaliteit en stevige bouw. Alle hoofdtelefoons uit de Austrian Audio Hi-X serie hebben een krachtige 44mm driver met een ringmagneetsysteem. Het ontwerp van dit systeem zorgt voor een verbeterde luchtverplaatsing en geeft het sterkste magnetische veld in zijn klasse. De ringmagneet in combinatie met een koper beklede aluminium spreekspoel vermindert het gewicht van het membraan. Hierdoor kan het membraan sneller bewegen of van richting veranderen wat zorgt voor een responsieve impulsreactie en daarmee een strakke laagweergave en een zeer lage THD vervorming bij lage frequenties. De driver heeft een zeer lineaire frequentierespons plus een open en transparant geluid. De hoofdtelefoons hebben een zeer transparant en analytische karakter en zijn dus ideaal voor live-sound monitoring, studio mixing en mastering.

De Hi-X-hoofdtelefoons van Austrian Audio worden gekenmerkt door een helder en zuiver geluid. Om nog iets dieper de techniek in te duiken: een belangrijke maatstaaf voor geluid is de Total Harmonic Distortion (THD), die de hoeveelheid ongewenste harmonische vervorming meet die een geluidsproductiesysteem veroorzaakt in een audiosignaal dat er doorheen gaat. THD wordt meestal gemeten bij 1 kHz, waar de Hi-X65 een gevoelswaarde van <0,1% scoort. Maar wanneer de THD wordt gemeten bij lagere frequenties, bijvoorbeeld rond de 60 Hz (bijv. kickdrum), is de Hi-X65 hoofdtelefoon nog indrukwekkender.

De hoofdtelefoons scoren THD-waarden die tot drie keer beter zijn dan die van concurrerende hoofdtelefoons uit vergelijkbare of zelfs aanzienlijk duurdere prijsklassen. Dit resulteert in een ongeëvenaard zuivere en gedetailleerde basweergave.

Uitstekende bouwkwaliteit

De Hi-X hoofdtelefoons zijn gemaakt voor comfort en draagbaarheid met een opvouwbaar scharnierontwerp. Voor alle kritische elementen zijn metalen onderdelen gebruikt voor een lange levensduur, zelfs onder zware omstandigheden, zoals in studio’s, FOH als op tour. Ideaal gereedschap dus voor de live-sound geluidstechnicus. Bovendien is de hoofdtelefoon eenvoudig in te klappen, waardoor je ‘m makkelijk kunt meenemen in je case.

Maximum Comfort

Dankzij de goede ventilatie en de oorkussens van trage retentie geheugenschuim blijft de hoofdtelefoon comfortabel zitten, zelfs tijdens de langste mix- of mastering-sessies. Voor een lange levensduur en hygiënische doeleinden zijn de oorkussens en de hoofdband vervangbaar.

Key Features voor de Hi-X serie

  • Superieur, analytisch geluid dankzij de eigen Hi-X-technologie (High Excursion) die een lineaire frequentierespons en een transparant, open geluid geven
  • Zeer lage THD vervorming, ook bij lagere frequenties
  • De meegeleverde 3 meter kabel is afneembaar en vervangbaar. Er is ook een optionele 1.2 meter kabel beschikbaar (bij een aantal modellen worden beide kabels meegeleverd).
  • Metalen scharnieren en hoofdbeugel voor maximale duurzaamheid en stabiliteit.
  • Hoog comfort in zijn klasse met speciale trage retentie geheugenschuim oorkussens en uitstekende ventilatie. Voor hoog comfort, zelfs tijdens de langste studio- en live-sound sessies.
  • Vervangbare oorkussens en hoofdband, voor een lange levensduur en hygiëne.
  • Opvouwbare constructie voor eenvoudig opbergen
  • Ontworpen en gemaakt in Wenen, Oostenrijk. Europese kwaliteit dus!

Welke hoofdtelefoon past bij mij?

Nu we de Hi-X serie in het algemeen besproken hebben zoomen we in op de specifieke versies die in de serie voorkomen. Welke hoofdtelefoon het beste bij jou past lijkt een lastige vraag, maar gelukkig bestaat de serielijn van Austrian Audio Hi-X uit verschillende uitvoeringen. De opties zetten we hieronder voor je op een rijtje met wat elke hoofdtelefoon speciaal maakt. Zo kun jij de hoofdtelefoon kiezen die het best bij jou past.

Austrian Audio Hi-X15 – On the road hoofdtelefoon die tegen een stootje kan

De Hi-X15 is een gesloten hoofdtelefoon en hét werkpaard uit de Hi-X serie. Met een kristalhelder geluid en een precieze luisterervaring door de High Excursion technologie voor dagelijks gebruik voor een wel héél aantrekkelijke prijs. Goed voor in de studio, op het podium, in de oefenruimte, thuis of tijdens je tour. De Austrian Audio sound voor een vriendelijke prijs!

Door het gesloten design is deze hoofdtelefoon ook ideaal om te gebruiken als hoofdtelefoon voor muzikanten in de studio tijdens opname sessies. Door het gesloten design minimaliseer je de overspraak in je opname microfoons. Ook perfect als monitor hoofdtelefoon voor muzikanten op het podium of in de orkestbak.

De Hi-X15 variant is er voor je wanneer je goed geluid nodig hebt en je weet dat het er ruig aan toe kan gaan. Deze hoofdtelefoon kan tegen een stootje, zeker voor deze prijsklasse. En wanneer je onderweg bent is deze hoofdtelefoon makkelijk op te vouwen en mee te nemen.

Specificaties:

  • Frequentie bereik: 12 Hz – 24 kHz
  • Gevoeligheid: 113 dBspl/V
  • Impedantie: 25 Ω (ook prima te gebruiken op je tablet of smartphone dus)
  • Vermogen: 150 mW
  • Kabel (afneembaar): 1.4 mtr.
  • Connector: 3.5mm2 TRS mini-jack
  • Incl. 3.5 mm2 to 6.3 mm2 jack verloop adapter
  • Afmeting: 205 x 170 x 80 mm
  • Gewicht (zonder kabel): 255 gr.
  • Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Austrian Audio Hi-X25BT – Professioneel geluid met deze draadloze hybride

De Hi-X25BT is de gesloten hoofdtelefoon met Bluetooth en daarmee het hybride model van de serie. Je kunt de hoofdtelefoon op verschillende manieren verbinden: analoog, digitaal of draadloos. Met dezelfde precisie en helderheid als de andere hoofdtelefoons in deze serie van Austrian Audio maar met extra aansluitgemak.

De Hi-X25BT hoofdtelefoon zet een nieuwe standaard in diversiteit van aansluitingen. Met een klassieke analoge verbinding via mini-jack, een digitale connectie via USB-C en een draadloze Bluetoothverbinding waar je, dankzij de interne batterijen, 30 uur mee vooruit kan.

De aanraakgevoelige controls op de oorkappen zorgen ervoor dat jij kan starten, pauzeren, vooruit- en achteruit kunt spoelen, het volume aan kan passen én een inkomend gesprek kunt opnemen. Wanneer je de hoofdtelefoon verbind met een telefoon is het geluid ook glashelder tijdens je telefoongesprek.

Bij gebruik van Bluetooth gebruikt de hoofdtelefoon een SBC audio codec. SBC verdeelt het signaal in meerdere frequentiebanden en codeert elke band onafhankelijk. Dit resulteert in een goede geluidskwaliteit. Het is wellicht niet de aller- allerbeste codec, maar wel heel universeel. En je bent verzekert van een betrouwbare audio verbinding, tot wel 8 á 10 meter afstand werkt de verbinding nog steeds. Deze codec haalt tussen de 192 en 320 kbps, wat een prima geluidskwaliteit geeft, zeker in deze klasse. Nog een groot voordeel is weinig latency (vertraging), maximaal zo’n 10 ms. Fijn als je de hoofdtelefoon gebruikt voor bijv. het kijken van een film of het spelen van games.

Specificaties: 

  • Frequentie bereik: 12 Hz – 24 kHZ
  • Gevoeligheid: 113 dBsl/V
  • Impendantie: 25 Ω
  • Vermogen: 150 mW
  • Batterijduur: 30 uur
  • Bluetooth® versie: 5.0, met prima SBC audio codec
  • Ondersteuning van A2DP, AVRCP, HSP en HFP.
  • Met Touch Control
  • 3.5 mm2 TRS mini-jack kabel, 1.4 mtr.
  • USB-C kabel: 1.2 mtr.
  • Incl. USB-C® naar USB-A adapter
  • Incl. 3.5 mm2 to 6.3 mm2 verloop adapter
  • Ingebouwde Lithium Polymer oplaadbare batterij
  • Afmeting: 205 x 170 x 80 mm .
  • Gewicht (zonder kabel): 270 gr.
  • Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Austrian Audio Hi-X55 en Hi-X50 – voor muziek producers en live-sound engineers

Deze hoofdtelefoons zijn betreft sound vergelijkbaar. De Hi-X50 is een on-ear model en de Hi-X55 is een over-ear model.

Je kunt dus kiezen uit twee verschillende draagwijzen: over ear en on ear. Een over-ear hoofdtelefoon sluit je oren beter af van de buitenwereld en een on-ear hoofdtelefoon zit op je oren en is lichter van gewicht dan een over ear hoofdtelefoon.

De Hi-X50 on-ear hoofdtelefoon rust op je oren. Hij is wat kleiner en lichter dan een over-ear hoofdtelefoon, waardoor je hem gemakkelijk vervoert. Omgevingsgeluid is in beperkte mate nog steeds hoorbaar. Omdat de oorkussens lichtjes op je oren drukken, kan een on-ear hoofdtelefoon bij lange studio sessies soms wat hinderlijker zijn dan een over-ear hoofdtelefoon.

De Hi-X55 is de over-ear variant en valt dus over je oren heen. Hierdoor hoor je minder omgevingsgeluid, wat prettig is in luidruchtige omgevingen zoals bij live-sound. Doordat de oorschelpen een stuk groter zijn dan bij een on-ear hoofdtelefoon, neem je hem wel iets minder makkelijk mee in je tas of case. Doordat een over-ear hoofdtelefoon niet op je oren drukt, zit hij vaak comfortabeler bij een lange luistersessie.

Beide modellen zijn gesloten hoofdtelefoons en zijn ontworpen voor opname en mixage. Ze geven een analytisch geluid en zijn zeer geschikt om geluid te monitoren.

Beide hoofdtelefoons zijn oerdegelijk gebouwd en mede hierdoor zeer geschikt voor live-sound toepassingen. De Hi-X50 sluit dankzij de over-ear gesloten constructie zeer goed af; ideaal voor op een FOH positie of monitor-eiland.

Specificaties:

  • Frequentiebereik: 5 Hz - 28 kHz
  • Gevoeligheid: 118dBspl/V
  • Impedantie: 25 Ω
  • Vermogen: 150 mW
  • Kabel (afneembaar): 3 mtr.
  • Aansluiting: 3.5mm2 TRS mini-jack (1/8")
  • Incl. verloop adapter: 3,5mm2 naar 6,3mm2 (1/8" naar 1/4")
  • Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Hi-X50:

  • Afmetingen: 190 x 170 x 70 mm
  • Gewicht (zonder kabel): 285 gram

Hi-X55:

  • Afmetingen: 200 x 170 x 85 mm
  • Gewicht (zonder kabel): 305 gram

Austrian Audio Hi-X60 – voor de professionele geluidstechnicus of in de studio

De Hi-X60 is een gesloten, over-ear hoofdtelefoon van uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit en is ook oerdegelijk gebouwd.

Een gesloten hoofdtelefoon is zeer geschikt als je een hoofdtelefoon zoekt die je afsluit van de buitenwereld, zodat je goed naar het geluid kunt luisteren. Ideaal in een luide omgeving.

Heb je een kritische zanger of zangeres in de studio? Dan kun je deze hoofdtelefoon perfect inzetten. Door het gesloten design zal er weinig overspraak (lek) zijn naar je opname microfoon. Zo heeft je artiest de allerbeste sound.

We adviseren deze hoofdtelefoon voor professioneel live-sound mixen. Dit is een serieus stuk gereedschap voor de geluidstechnicus. Een PFL ‘must have’ bij je mengtafel op FOH of monitor wereld.

De hoofdtelefoon is zeer compact opvouwbaar, dus hij is makkelijk mee te nemen in je case.
En hadden we al gezegd dat hij oerdegelijk gebouwd is? Tour-grade kwaliteit!

Specificaties:

  • Frequentiebereik: 5 Hz - 28 kHz
  • Gevoeligheid: 110 dBspl/V
  • THD (@ 1kHz): < 0,1%
  • Impedantie: 25 Ω
  • Vermogen: 150 mW
  • 2 kabels (afneembaar): 3 mtr. + 1,2 mtr.
  • Aansluiting: 3.5 mm2 (1/8") TRS mini-jack
  • Adapter (meegeleverd): 3,5 mm naar 6,3 mm (1/8" naar 1/4")
  • Afmetingen: 200 x 170 x 85 mm
  • Gewicht (zonder kabel): 320 gr.
  • Ontworpen en gebouwd in Wenen, Oostenrijk

Austrian Audio Hi-X65 – voor de professionele studio technicus en mastering engineer

De Hi-X65 open hoofdtelefoon is wat ons betreft de mooist klinkende hoofdtelefoon van Austrian Audio. Dit over-ear model is ook weer oerdegelijk gebouwd.

Het open-back design zorgt voor een natuurlijk en ruimtelijk geluid dat de plaatsing en het karakter van de afzonderlijke elementen in de mix perfect weergeeft. De hoofdtelefoon biedt een nauwkeurig auditief perspectief met een zeer hoge resolutie en is een essentieel stuk gereedschap voor professioneel mixen en masteren.

Zoals eerder gezegd, verplaatsen de Hi-X 44mm drivers veel lucht. Je zou kunnen concluderen dat ze daardoor misschien wat punchy zijn, maar in feite is de balans daardoor juist zeer goed, met een uitstekende, strakke laagweergave. Ongekend mooi!

De hoofdtelefoon heeft een fijne pasvorm en zit zeer comfortabel, ook bij de langere mix sessies. Een open hoofdtelefoon is wat minder geschikt voor in de opname ruimte, omdat het open model wat geluid overspraak geeft naar een opname microfoon.

We adviseren deze hoofdtelefoon aan zij die professioneel studio mixen, masteren en voor wanneer je even lekker van muziek wilt genieten. Want door de lage impedantie kun je deze hoofdtelefoon makkelijk aansluiten op allerlei afspeelapparatuur, ook je tablet of smartphone.

Specificaties:

  • Frequentiebereik: 5 Hz - 28 kHz
  • Gevoeligheid: 110 dBspl/V
  • THD (@ 1kHz): < 0,1%
  • Impedantie: 25 Ω
  • Vermogen: 150 mW
  • 2 kabels (afneembaar): 3 mtr. + 1,2 mtr.
  • Aansluiting: 3.5 mm2 (1/8") TRS mini-jack
  • Adapter (meegeleverd): 3,5 mm naar 6,3 mm (1/8" naar 1/4")
  • Afmetingen: 200 x 170 x 85 mm
  • Gewicht (zonder kabel): 310 gr.
  • Ontworpen en gebouwd in Wenen, Oostenrijk

De Hi-X serie biedt een hoofdtelefoon voor elke soort luisteraar

Binnen de serie is er dus veel variatie aan functionaliteit, toepassing en prijsklasse. We raden je aan om na te gaan waarvoor en in welke omstandigheden je de hoofdtelefoon gaat gebruiken en aan de hand daarvan je keuze te maken. Bij elke hoofdtelefoon ben je in ieder geval verzekerd van goed geluid, een stevige bouw en comfortabel design.

In het kort:
De Hi-X15 is een gesloten, robuuste over-ear hoofdtelefoon. Goed voor in de studio, op het podium, in de oefenruimte, thuis of tijdens je tour. De Austrian Audio sound voor een vriendelijk budget!

De Hi-X25BT is een gesloten over-ear hoofdtelefoon die je op verschillende manieren aan kunt sluiten, waaronder draadloos middels Bluetooth. Heerlijk voor wanneer je on-the-go, in elke situatie en op elke plek professionele geluidskwaliteit nodig hebt.

De Hi-X 50 en 55 zijn betreft sound gelijk en ongekend goed in deze prijsklasse. Met een zeer strakke laagweergave en een geluid vrij van vervorming, ook op luide volumes. Kies welk model het meest comfortabel zit, een Hi-X50 on-ear of Hi-X55 over-ear. Deze hoofdtelefoons zijn ideaal voor muziekproducers, studio – en livesound technici. Oerdegelijk gebouwd, compact opvouwbaar en handig voor in de pelicase!

De Hi-X60 is een gesloten, over-ear hoofdtelefoon voor de kritische, professionele geluidstechnicus en studio engineer. Met een zeer analytische, gebalanceerde sound, een mooie, strakke laagweergave, lage vervorming en zeer transparant. Onmisbaar gereedschap.

Tot slot, de Hi-X65. Een open-back hoofdtelefoon. Dit is voor de audiofielen die alleen het allerbeste geluid willen horen. Zeer strakke laagweergave en zeer transparant geluid. Ideaal om te mixen in de studio of als mastering hoofdtelefoon. Zit zeer comfortabel en is geschikt voor langdurige mixsessies.

We hopen je te hebben geholpen bij je keuze! De perfecte hoofdtelefoon voor jou zit hier vast tussen. Weet je het nog niet zeker? Dan kun je het best even langskomen of met ons bellen, dan staan we je te woord met raad en daad!

Stel ons een vraag