ARP 2600 M

synthesizer

Legendarische sound

60% van originele formaat

Genomaliseerde spanning

Verbeterde attack- en release tijden

Voorzien van MIDI en USB

1.799,00
Direct leverbaar

gratis verzending v.a. €50,- in NL en BE

vakkundig personeel

5 jaar garantie

1000m2 muziekwinkel

Hulp nodig? Onze product experts helpen je graag!

De ARP 2600 is misschien wel de meest iconische en herkenbare synthesizer aller tijden. De sound van de ARP 2600 is gebruikt op talloze platen, in filmscores, tv-shows en soundtracks van games vanaf de jaren 70 tot nu, en blijft een onotbeerlijk onderdeel van de muziekwereld.

De nieuwe ARP 2600 M levert de sound die over de hele wereld wordt bewonderd in een compacter en portable formaat, inclusief extra functies die er de ideale incarnatie van de historische synth van maken.

De ARP 2600 M is in Japan gebouwd met dezelfde zorg en buitengewone hoge kwaliteitseisen als de ARP 2600 FS, en hij gebruikt dezelfde analoge componenten om de sound en feel van het origineel nauwkeurig te reproduceren. De Spring Reverb is opnieuw ontworpen en aangepast aan de nieuwe afmetingen van de behuizing om hetzelfde rijke effect te bereiken.

Het is geen toeval dat de ARP 2600 tot op de dag van vandaag zo enorm populair is. De ARP 2600 M is meer dan een synthesizer, het is een complete studio voor sounddesign. Zelfs vandaag de dag slaat de ARP 2600 een brug tussen de individuele elementen van modulaire synthese en de directheid van een productie- c.q. podium-instrument.

Specificaties ARP 2600 M

Inbegrepen zijn een royale collectie oscillatoren, envelopes, een filter en een versterker - alle bouwstenen van analoge synthese. Maar de ARP 2600 M gaat nog verder: met een veergalm en zelfs een paar ingebouwde monitorluidsprekers. Ook aanwezig is veel van de veelzijdigheid van een vintage modulair systeem, inclusief ringmodulatie, lag- en spanningsprocessors, een envelop follower, een audiovoorversterker, een klokbare schakelaar, ruisbron, een sample-and-hold-module, signaalomvormers, een extra mixer en zelfs een set parallel bedrade multi-aansluitingen.

De nieuwe ARP 2600 M is niet alleen trouw aan het origineel, hij bevat ook een reeks extra functies die het gebruik nóg gemakkelijker maken:

- Plug-and-play: sluit een MIDI-controller aan die aan de eisen voldoet, zoals een KORG microKeys, nanokeys of SQ-64, op een van de USB-poorten van de ARP 2600 M (USB-A en USB-B) en krijg automatisch volledige controle over het instrument!
- Aangepaste afmetingen: het nieuwe formaat maakt het gemakkelijker om je patch te visualiseren en stelt je in staat om kortere patchkabels te gebruiken
- Twee types filter: twee soorten filters van twee versies van het originele ARP 2600 (4012 type, 4072 type)
- Pitch-bend, Modulation en Portamento ON/OFF kunnen worden bediend via MIDI CC-berichten (USB / DIN MIDI)
- Genormaliseerde spanning: de drempel van het triggersignaal dat nodig is om de ADSR via de S / H GATE JACK te activeren, is verlaagd van 10V naar 5V, waardoor die veel gemakkelijker te gebruiken is in combinatie met andere apparatuur zoals volcas of Eurorack-modules
- Verbeterde Attack- en Release-tijdrange
- L/R Stereo Output Jack (in plaats van XLR)
- Luidsprekers worden automatisch uitgeschakeld bij gebruik van een hoofdtelefoon
- Verbeterde, soepeler schuifregelaarsOver Alan R Pearlman

Alan R. Pearlman kreeg als kind de bijnaam “ARP” toen hij opgroeide in New York City, dus dat leek de perfecte naam voor een bedrijf waarvan hij medeoprichter was toen hij later elektronische muziekinstrumenten ontwierp. Na het verlaten van NASA, richtte Pearlman ARP op als een soort uitlaatklep, en legde zich toe op het maken van instrumenten die inmiddels bekend staan om hun geluidskwaliteit. Pearlman creëerde de ARP 2500 in 1970 en vervolgens de klassieke ARP Odyssey en ARP 2600. Een van de belangrijkste vaardigheden van Pearlman was dat hij oscillators wist te bouwen die in stemming bleven en daarnaast een draadloze patchtechniek ontwikkelde met behulp van een matrix van schakelaars. ARP Instruments heeft een erfenis opgebouwd als een voorloper in de groei en ontwikkeling van de elektronische muziekmarkt.

Specificaties

Merk ARP
Ean Code 4959112235076
Artikelnummer 67591
Nog vragen? Neem contact met ons op!