Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 

Martin

Wil je een Martin gitaar kopen? Dan ben je op zoek naar een iconisch merk binnen de wereld van gitaren. Martin is al sinds 1833 een toonaangevend merk voor "western acoustics" ofwel staalsnarige akoestische gitaren. De rijke historie, nalatenschap en ongekende impact op de hedendaagse muziek maken Martin een ware legende, vergelijkbaar met andere bekende merken zoals Gibson, Fender en Marshall.

Categories & filters
15 Items
15 Items

Wat Martin echt uniek maakt, is dat zij de blauwdrukken hebben neergelegd voor de hedendaagse western gitaar. Veel andere merken bouwen hun gitaren volgens de standaard die Martin heeft gecreëerd. Denk hierbij aan innovaties zoals het X-bracing van het bovenblad, de verschillende body shapes en de combinaties van houtsoorten. Met hun oog voor detail en de filosofie van "not many, but much," blijft Martin een grote invloed uitoefenen op de gitaarbranche en inspireert het vele muzikanten en artiesten.

Martin - gitaren van kwaliteit

De kwaliteit van een gitaar kan zowel afhangen van feitelijke gegevens zoals specificaties en bouwwijze, als van subjectieve zaken zoals persoonlijke smaak en toepassing. Echter, Martin heeft zijn marktleiderschap van bijna 200 jaar te danken aan de ongeëvenaarde ambachtelijkheid, vakkundigheid, innovatie en compromisloze bouwwijze en materiaalgebruik. Dit maakt Martin tot een topmerk in de gitaarindustrie. Zij bieden niet alleen hoogwaardige Amerikaanse gitaren voor de veeleisende muzikant, maar spreken ook een breed publiek aan met hun betaalbaardere Mexicaanse gitaren. Hierdoor geniet Martin van een merkbeleving die moeilijk te evenaren is door andere merken. Als je op zoek bent naar een gitaar die vakmanschap, kwaliteit en geschiedenis combineert, is een Martin gitaar kopen zeker een uitstekende keuze.

Waarom zijn Martin gitaren duur?

Martin gitaren genieten wereldwijd een verdiende reputatie als hoogwaardige instrumenten, maar waarom zijn ze eigenlijk zo duur? Hoewel "duur" een relatief begrip is en Martin een uitgebreide prijsrange aanbiedt, kunnen Amerikaanse Martin gitaren behoorlijk prijzig zijn. Laten we eens kijken naar de factoren die de prijs van een Martin gitaar beïnvloeden en waarom het de investering waard is.

  1. Vakmanschap en handwerk: Martin gitaren worden met ongeëvenaard vakmanschap en precisie vervaardigd. Het bouwproces vereist veel handarbeid en vakkundigheid van het personeel. Van het selecteren van hoogwaardige materialen tot het zorgvuldig bouwen van elk onderdeel, er wordt geen concessie gedaan aan de kwaliteit. Het resultaat is een topklasse instrument dat zijn waarde behoudt en jarenlang meegaat.
  2. Gebruik van hoogwaardige materialen: Voor de constructie van high-end Martin gitaren worden alleen de meest exclusieve en kwalitatief superieure materialen gebruikt. Dit draagt bij aan de uitstekende klank en duurzaamheid van de gitaren. Het zorgvuldig selecteren van deze materialen en het streven naar perfectie in elke fase van het productieproces verhoogt de kosten, maar leidt ook tot een ongeëvenaarde geluidskwaliteit.
  3. Tijdsintensief proces: Het vervaardigen van een Martin gitaar is een tijdsintensief proces. Naast het ambachtelijke werk, vereist het laten drogen van het hout ook geduld en tijd. De nadruk op kwaliteit en het vermijden van haastwerk zorgen ervoor dat het productieproces langer duurt. Zoals het gezegde luidt, "tijd is geld," en dit geldt zeker voor Martin gitaren.
  4. Merkreputatie: Martin is een pionier en een essentieel onderdeel van de gitaarindustrie. Dit heeft geleid tot een legendarische status binnen de muziekwereld. Veel bekende artiesten hebben door de jaren heen voor Martin gekozen, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en de aantrekkingskracht van het merk. Het bezitten van een Martin gitaar betekent dus ook dat je deel uitmaakt van deze rijke muzikale erfenis.

Kortom, hoewel de prijs van een Martin gitaar hoog kan zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat je investeert in een instrument van topkwaliteit en vakmanschap. Door te kiezen voor een Martin gitaar ben je verzekerd van een langdurige muzikale partner met een unieke klank en een onschatbare waarde. Het is een investering in je muzikale reis en een eerbetoon aan de rijke traditie van de gitaarmuziek.

Ask us a question