Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 
D'Angelico

D'Angelico

D’Angelico Guitars is een mix van ambachtelijke Amerikaanse gitaarbouw in combinatie met het Italiaanse gevoel voor stijl en schoonheid. In 1932 opende John D’Angelico zijn winkel in de New York City buurt ‘Little Italy’. Het merk groeide in de decennia daarna, mede dankzij de opkomst van big bands en een ongekende ontwikkeling voor de elektrische gitaar, uit tot een van de grootste namen onder gitaristen. Het gitarenmerk stond vooral bekend om de prachtigste “arched top” Jazz gitaren.

John D’Angelico overleed in 1964 en de productie werd stopgezet. In 1999 werd de merknaam D’Angelico Guitars overgekocht door de huidige eigenaars die in 2010 het merk officieel opnieuw op de markt brachten. Daarbij is de historie en het nalatenschap van D’Angelico Guitars niet over het hoofd gezien; de traditionele Excel hollowbody’s, zoals John ze in de begin jaren zelf maakte, zijn nog steeds te verkrijgen in het huidige assortiment. Daarnaast is er veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van diverse opwindende semi-hollow centre block en solid body modellen zoals de DC, Mini DC, SS, Bedford, Brighton en Bedford.

Het hoofdkantoor van D’Angelico bevindt zich nog altijd in New York, waar de roots van het bedrijf liggen en de masterbuild customshop gitaren van D’Angelico gemaakt worden. De huidige Excel en Deluxe gitaren worden gemaakt door de prestigieuze gitaar producent World Music in Korea en zijn echte ‘working man’ boutique gitaren met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Hier ligt wat ons betreft de sweet-spot binnen de huidige collectie van D’Angelico!
De Premier series is de luxe kennismaker binnen de collectie. Met een prachtig uiterlijk, het D’Angelico karakter en een zachte prijs. Deze serie gitaren worden gemaakt in Indonesië of China.

Met de huidige collectie heeft D’Angelico een aanbod van prachtige gitaren die inspireren; zowel qua klank als esthetisch. Het uitzonderlijke oog voor detail, het afwerkingsniveau en bouw- en klankkwaliteit van deze gitaren is onmiskenbaar. Deze gitaren zijn simpelweg een feest om te bespelen!

Categorieën & filters
33 producten
33 producten
Stel ons een vraag