Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 

Neural DSP Quad Cortex

floor format FX modeler / profiler

Quad-Core SHARC DSP

Meest accurate captures

Stereo amp rigs

Levensechte effecten en overdrives

1.594,00
Direct leverbaar

5 jaar garantie

vakkundig personeel

1000m2 muziekwinkel

gratis verzending v.a. €75,-

Hulp nodig? Onze product experts helpen je graag!

Maak je bestelling compleet en pak die korting!

Neural DSP Quad Cortex
Totaalprijs € 2.464,00
Als combinatie
€ 2.377,00
Jouw voordeel € 87,00

De Quad Cortex processor van Neural DSP is de nieuwste generatie van amp emulators die de sound van jouw favoriete versterker nagenoeg identiek emuleert. Deze compacte en krachtige vloerprocessor wordt aangedreven door Quad-Core SHARC DSP en Neural's bewezen geluidsmodelling technologie om de spelers van vandaag de dag een echt lichtgewicht en compact apparaat te geven, zonder in te leveren op je toon.


Standaard heeft de Quad Cortex al meer dan 50 versterkers, 1.000 cabs en 70 stomps dienen als bouwstenen voor het maken van je favoriete rigs, samen met een ingebouwde performance looper. Download presets uit de cloud voor directe genre-/artiestinspiratie - geen computer nodig - of gebruik Quad Cortex's Neural Capture om je favoriete studioklanken met je mee te nemen.

De Quad Cortex is ook heel makkelijk en intuïtief om te bedienen doormiddel van een 7-inch full-color touchscreen. Met de 11 voetschakelaars switchen we tussen presets, scenes of effecten, maar met deze bedienen we ook de parameters van zo`n beetje alles wat we in de Quad cortex kunnen aanpassen.

Quad Cortex geeft je ook configureerbare inputs en outputs, die onafhankelijk kunnen worden opgeslagen voor elk van de twee gebruikerspresets, samen met MIDI en audio via USB voor producer-grade plug-and-play opgenomen tonen. Geloof het of niet, maar Quad Cortex is krachtig genoeg om meerdere versterkerketens en zelfs meerdere spelers tegelijk te bedienen. Dus of je nu aan het toeren of aan het tracken bent, zowel jij als je bandmaat kunnen je versterkers thuislaten als je de Neural DSP Quad Cortex bij je hebt. Voeg daar nog firmware-updates en gebruikersback-ups via Wi-Fi aan toe (ook hier heb je geen laptop nodig), onbeperkte setlijsten en drie modi voor het opstellen van de tonen, en het is moeilijk om de impact die de Neural DSP Quad Cortex processor op je optredens kan hebben, te overschatten.


Lees meer


Neural Capture digitaliseert je favoriete versterkers, stomps en cabs

Heb je thuis al 's werelds beste versterkers klaarstaan? Digitalizeer ze en neem ze mee op pad met de krachtige Neural Capture-functie van Neural DSP. In tegenstelling tot traditionele capture-modellen gebruikt Neural Capture machine learning om de verfijnde interactie tussen versterker, cabine, pedaal en speler na te bootsen. Sagging, saturatie, breakup, compressie - het wordt allemaal zorgvuldig gecaptured vanaf de geluidsbron, rechtstreeks in de Quad Cortex, zodat het direct kan worden gebruikt. Neural Capture's perceptie is gebaseerd op het menselijk oor, niet op natuurkundige modellen, waardoor het een van de meest natuurlijk klinkende capture-apparaten ooit is.

Complete rigs of in delen vastleggen

Neural Capture digitaliseert je favoriete versterkers, cabinets en pedalen tot op het niveau van de bouwstenen. Stel, je hebt een JCM Hot Mod waarmee je niet zonder kunt, of een bijzonder soepel klinkend TS-pedaal waarmee je andere versterkers wilt boosten. Met de Quad Cortex kun je de hele installatie vastleggen of alleen de versterker of het pedaal opslaan als blokken, die vervolgens kunnen worden gebruikt om signaalketens te bouwen op dezelfde manier als elk ander apparaat uit de apparatenlijst van Neural. Of capture de hele rig in één keer; amp, cab, boost of overdrive, en heb met de druk op één knop de hele sound in één keer te pakken.

XLR microfoonvoorversterkers met fantoomvoeding van 48 volt

Je bent niet beperkt tot alleen '57s wanneer je versterkers vastlegt met je Neural DSP Quad Cortex. Microfoonvoorversterkers met XLR combo-ingangen en ingebouwde fantoomvoeding van 48 volt betekenen dat je echt kunt experimenteren met de keuze en plaatsing van microfoons.
Of werk, zoals vele andere ook doen, met externe pre-amps of de pre-amps van je interface en bewerk het signaal nog een klein beetje met DSP effecten voordat je het captured om die echte studio sound te krijgen.

Gebruik hem op jouw manier

Eén van de grote voordelen van de Quad Cortex is dat hij op drie verschillende manieren te gebruiken is. In preset mode, scene mode en stomp mode.

Preset mode

Preset mode geeft je de mogelijkheid om met de 8 navigatie stomps te switchen tussen verschillende presets in een bank. Dit geeft je de mogelijkheid om 8 compleet verschillende klanken in 8 totaal verschillende configuraties. Het is dus alsof je 8 verschillende Amps hebt met ieder hun eigen pedalboard.

Scene mode

Met de scene mode zoomen we eigenlijk een beetje in op één van je presets. Dit is een wat natuurlijkere manier om naar een gitaar rig te kijken. Je heb één of twee versterkers met een cab en zoveel effecten als je zelf wilt. Met de 8 stomps kun je wisselen tussen verschillende standen van je rig. Iedere parameter is apart toe te wijzen aan deze functie waardoor je bijvoorbeeld de gain per scene kan laten veranderen maar alle andere instellingen van de amp hetzelfde blijven. Of wil je dat alle parameters van je amp, pedaal of effect meeveranderen per scene, dan is zelfs dat mogelijk. Dit geeft je extreem veel klank mogelijkheden binnen één preset en het wisselen tussen scenes heeft geen vertraging wat betekend dat je geluid niet weg valt.

Stomp mode 

Stomp mode doet eigenlijk precies wat het zegt. Het laat de 8 stomp knoppen effecten aan en uit zetten. Op deze manier wordt jouw Quad Cortex eigenlijk gewoon een heel geavanceerd pedalboard met al jouw favoriete pedalen en effecten. Jij wijst zelf toe welke effecten, pedalen of amps op welke stomp komen en kan zelfs meerdere effecten tegelijk toewijzen voor A -> B switchen. Deze functie is ook perfect voor iedereen die de Quad Cortex in een hybride setup willen gebruiken met een analoge versterker.


Specificaties:

 • Krachtige en compacte vloerunit met 2 GHz dedicated DSP op basis van Quad-Core SHARC architectuur
 • Unieke neurale "Neural Capture" netwerkarchitectuur maakt het analyseren en repliceren van de dynamiek en het geluid van andere versterkers mogelijk
 • Geïntegreerde Wifi voor het delen van Rig Capture Presets, back-ups en firmware-updates
 • De ingebouwde Superior Modeling-technologie maakt een steeds groeiende verzameling van algoritmes mogelijk, zonder
 • compromissen in geluidskwaliteit
 • Met Custom Rig-Captures van sommige van de beste producers en Sound Designers
 • Zeer lage latency en een ongeëvenaarde routing flexibiliteit
 • 7" Multi-touch display
 • Cabsim met meer dan 1000 impulse responses
 • 11 Nieuw ontwikkelde combi-voetschakelaars met draaiknopfunctie
 • Volume control
 • Netadapter aansluiting: holle connector 5,5 x 2,1 mm, minpool binnenin
 • Stroomvoorziening via 12 V DC netadapter (bij de levering inbegrepen)
 • Afmetingen (B x D x H): 290 x 191 x 48 mm
 • Gewicht: 1,6 kg
  Opmerking: gebruik op batterijen is niet mogelijk.

  Aansluitingen:

 • Ingang 1 & 2: Combi XLR / 6.3mm jack
 • FX Loop 1: 2x 6,3 mm jack
 • FX Loop 2: 2x 6,3 mm jack
 • Uitgang 1 & 2: 2x XLR
 • Uitgang 3 & 4: 2x 6,3 mm stereo jack
 • Hoofdtelefoonaansluiting: 6,3 mm stereo jack
 • Expression 1 & 2: 2x 6,3 mm stereo jack
 • MIDI In & Thru/Ou
 • USB: Interfacing en Control
Lees minder

Specificaties

Merk Neural DSP
Ean Code 0748367937415
Kleur Grijs
Tap-tempo ja
Stereo input ja
Stereo output ja
Analoog nee
Effect type Delay
Type Gitaareffect Multi effect pedaal
Instrument Gitaar
Buizen Nee
Footswitch Ja
Artikelnummer 71426
Afmeting (verpakking) 50 x 30 x 20 cm
Nog vragen? Neem contact met ons op!
Stel ons een vraag