Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 

Medeli AKX10: het keyboard met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De Medeli AKX10 is een enorm divers keyboard waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Hoe? Dat lichten we graag even toe in deze blog!

Medeli AKX10Medeli AKX10

Medeli AKX10: het keyboard met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De Medeli AKX10 is een enorm divers keyboard waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Met een zachte prijs voor een goede performance en talloze mogelijkheden voor het maken van muziek. Dit demonstreert onze vriend René van de muziekschool Popwise in onze YouTube video. Hij laat zien waarom dit keyboard bekend staat om zijn prijs-kwaliteitverhouding, wat hij zelf zo fijn vindt aan dit keyboard én geeft een demonstratie over hoe je met deze Medeli gemakkelijk de grootste hits uit het heden en verleden kunt spelen.

In het algemeen brengt de Medeli AKX10 talloze mogelijkheden voor het maken van muziek. Met 768MB aan samplegeheugen sla je jouw keuzes qua geluiden en styles makkelijk op alsook de opname zelf. Het keyboard is uit te breiden met een USB-stick tot 265GB.

De Creative Expression-voices bestaan uit samples die meer opties geven door extra velocity layers (dit geeft meer variatie in de dynamiek). Met deze functie maak je authentieke nuances bij de verschillende (instrument)lagen van verbluffende kwaliteit. 

 

Het mooie ontwerp en de intuïtieve gebruikerservaring zijn geweldig in deze prijsklasse. De LED-strips aan de onderkant van dit keyboard reageren op jouw aanslagen wat ervoor zorgt dat jouw optreden nog spectaculairder wordt. Tot slot, geven het 7" touchscreen paneel en de joystick jou de volle controle over alle geluiden die je me dit keyboard kunt maken. 

Medeli kwaliteit

Medeli behoort tot de grootste keyboardfabrikanten ter wereld en besteedt de laatste jaren veel tijd aan innovatie. Alle klavieren voor piano, chips en onderdelen worden in eigen fabriek geproduceerd en dit zorgt voor de hoge kwaliteit waar Medeli om bekend staat. Mocht er iets gebeuren met je keyboard, dan kan Medeli dit in de meeste gevallen snel repareren want praktisch alle onderdelen zijn binnen Nederland direct beschikbaar.

Touchscreen Medeli AKX10Touchscreen Medeli AKX10

Touchscreen in deze prijsrange

Het 7” touchscreen dat je op deze keyboard vindt is uniek voor deze prijsklasse. Dit is super makkelijk in gebruik, geen onduidelijke menu’s met afkortingen of navigeren op basis van cijfers. Alle informatie heb je direct onder de vingers!

Toewijsbare (draai)knoppen, joystick en pedalen

Heb alle macht aan je vingertoppen! Met dit keyboard kun je precies de sound maken die je zoekt en maak je in een handomdraai de geluiden die jij wilt. Dit kun je vervolgens makkelijk opslaan om er een volgende keer mee verder te gaan. Met 61 aanslaggevoelige toetsen, 280 styles, 90 voorgeprogrammeerde songs en meer dan 1200 klanken zijn de combinaties bijna eindeloos.

Audio interface

Wat jij speelt kun je makkelijk vastleggen op een apparaat via enkel een USB kabel. Als je keyboard verbonden is met een laptop kun je zowel audio als Midi opnemen in programma’s als Cubase en Logic. Ideaal voor de moderne producer. Ook wanneer je zelf samples in elkaar wilt zetten of styles wilt maken is hier software voor beschikbaar. De link naar deze software vind je onderaan dit blog!

Werkt als bluetooth speaker

Naast muziek maken kun je met de AKX10 ook muziek afspelen! Dit keyboard heeft namelijk ingebouwde speakers, wanneer je bijvoorbeeld je mobiel verbind met het keyboard kun je over deze speakers afspelen wat jij wilt. Zo speel jij makkelijk mee met je favoriete muziek of heb je nog een extra set speakers achter de hand.

Stevige luidsprekers met goede bas zorgt voor een fijne speelervaring

En wat voor een speakers! De luidsprekers in dit keyboard zijn van goede kwaliteit, de bas is veel beter als je zou verwachten van een keyboard. Vooral tijdens het spelen van je keyboard is het ontzettend bevredigend dat alle noten, ook de lagere, goed tot hun recht komen.

Door de Performance Memory kun je snel presets oproepen

De shortcut knop bestaat om jouw leven makkelijker te maken, zo kun je zelf kiezen welke shortcuts je wilt maken en deze van tevoren instellen. Vervolgens heb je met een druk op de knop deze instellingen weer snel te pakken en kun je direct beginnen met spelen!

Wave files kun je ontdoen van vocalen en transponeren

Dit betekend dat je bij alle muziek die je upload gemakkelijk de zang weg kunt halen. Wel zo handig als je mee wilt spelen of de aandachtig naar de track wilt luisteren. 

Microfoon aansluiting

Vind je juist dat er zang bij moet? Dan sluit je gemakkelijk een microfoon aan om zowel je instrument als de bijbehorende zang gemakkelijk op te nemen. Dit is een functie die je niet bij veel keyboards ziet maar wel bijzonder handig is. Ook over je zangpartijen kun je alle effecten die bij dit keyboard horen loslaten.

Exclusieve Nederlandse handleiding

Na aankoop van dit keyboard bij Klundert Music kun je van ons, de door ons in huis vertaalde, Nederlandstalige handleiding per e-mail ontvangen. Hiervoor kun je na aankoop contact met ons opnemen via de contactpagina. Vergeet niet je ordernummer te vermelden!

Waarom een Medeli AKX10 kopen?

De AKX10 biedt een betaalbaar alternatief voor andere (bekende) arranger keyboards en zit bomvol functies die het, zowel de beginner als de professional, makkelijker maken. Voeg hier de enorme hoeveelheid opties en sounds, de bijzondere controle en fijne speelervaring aan toe en je weet waarom wij dit keyboard aanraden. Ook René van muziekschool Popwise vond deze keyboard geweldig, de video waarin hij dit keyboard demonstreert en extra uitleg geeft vind je hier.

Test je hem liever zelf even uit? Dan ben je van harte welkom in onze showroom!

Al een AKX-10 in je bezit? Dan zijn de volgende links wellicht handig voor je!

Stel ons een vraag