Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 

PolyBrute is een synthesizer als geen ander, bekend om zijn zesstemmige morfende analoge mogelijkheden, krachtige modulatie-opties en veelzijdige effecten. In deze blogpost gaan we dieper in op de opmerkelijke nieuwe functies die versie 3.0 met zich meebrengt en die de creatieve mogelijkheden van deze krachtige synth vergroten.

Audio interface kiezenAudio interface kiezen

Arturia Polybrute - Gratis update naar v3.0

Als je een trotse bezitter bent van de Arturia PolyBrute, maak je dan klaar om weggeblazen te worden door de nieuwste verbeteringen die je krijgt via de PolyBrute Connect software. De PolyBrute is een synthesizer als geen ander, bekend om zijn zesstemmige morfende analoge mogelijkheden, krachtige modulatie-opties en veelzijdige effecten. In deze blogpost gaan we dieper in op de opmerkelijke nieuwe functies die versie 3.0 met zich meebrengt en die de creatieve mogelijkheden van deze krachtige synth vergroten.

Distortion Effects Mode

Één van de meest opwindende toevoegingen in de PolyBrute 3.0-update is de Distortion Effects Mode. Hoewel de PolyBrute altijd in staat is geweest om dikke en agressieve texturen te leveren, tilt deze functie het naar een heel nieuw niveau. De Distortion Effects Mode introduceert zeven verschillende soorten vervorming, variërend van subtiele karakterversterkingen tot volledig destructieve fuzz. Om toegang te krijgen tot deze modi, druk je eenvoudig op de knop voor modulatietype totdat alle drie de lampjes branden. Met deze update wordt de PolyBrute een geluidsvormgevend beest, waarmee je unieke sonische handtekeningen kunt toevoegen en je geluidsontwerp naar het volgende niveau kunt tillen.

Verbeterde Modulatie-effecten

De modulatie-effecten van de PolyBrute hebben een aanzienlijke upgrade gekregen in versie 3.0. Nu heb je de flexibiliteit om te kiezen waar in de effectenketen deze modulatie-effecten worden geplaatst. Bijvoorbeeld, je kunt je phaser-modulatie-effecten routeren om post-reverb te zijn, waardoor een wereld van nieuwe mogelijkheden ontstaat. Deze extra controle over effectenrouting stelt je in staat om complexe en evoluerende geluidslandschappen te creëren die eerder onbereikbaar waren. Gecombineerd met de andere effecten van de PolyBrute zijn je geluiden nog beter en klaar voor de studio dan ooit tevoren, waardoor de behoefte aan externe pedalen en plug-ins wordt verminderd.

Verbeteringen aan de Oscillators

Het afstemmen van je oscillatoren is intuïtiever geworden met de PolyBrute 3.0-update. Je kunt nu onafhankelijk het gedrag van de toonknop en octaaf voor elke VCO instellen, waardoor je nauwkeurige controle hebt over je geluid. Daarnaast maakt de nieuwe Unison detune-instelling in het voicemenu het proces van het vetter maken van je geluiden eenvoudiger, zodat je moeiteloos rijke, weelderige texturen kunt bereiken. En vergeet niet de stereo layer-modus, waarmee je verschillende stemmen voor het linker- en rechterkanaal kunt gebruiken, waardoor uitgestrekte en meeslepende geluidslandschappen worden gecreëerd.

Opties voor Voices Mod Source

In versie 3.0 introduceert de PolyBrute de opties voor voices mod source in het LFO-instellingenmenu. Deze functie stelt je in staat om het gedrag van mod-bronnen te wijzigen en nieuwe creatieve mogelijkheden te ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld de binairoptie gebruiken om LFO's tegen elkaar te laten spelen, resulterend in ingewikkelde en evoluerende modulatiepatronen. Deze functie voegt diepte en complexiteit toe aan je geluidsontwerp en geeft je nog meer controle over je sonische palet.

Naast deze belangrijke functies bevat de PolyBrute 3.0-update een verscheidenheid aan kleinere verbeteringen om je algehele ervaring te verbeteren. Deze omvatten de duo pitch bend-functie, envelope resets voor het vormgeven van geluid in de klassieke polysynth-stijl, de mogelijkheid om op te starten naar het laatst opgeslagen preset, de optie om programmawijzigingen te verzenden, nieuwe klok- en transportinstellingen en de mogelijkheid om de helderheid van de LED's aan te passen. Deze verbeteringen maken de PolyBrute een nog veelzijdiger en krachtiger instrument voor zowel de studio als live-optredens.

De PolyBrute 3.0 Firmware Update heeft een wereld van creatieve mogelijkheden geopend voor muzikanten en geluidsontwerpers. Met zijn nieuwe vervormingseffecten, verbeterde modulatie-opties, intuïtieve oscillatorverbeteringen en andere verbeteringen consolideert de PolyBrute zijn positie als de ideale synthesizer voor het creëren van unieke en boeiende geluiden. Of je nu een ervaren synthesizerliefhebber bent of net begint aan je reis in de wereld van de synthesizers, de PolyBrute in softwareversie 3.0 zal ongetwijfeld je muzikale creativiteit inspireren als nooit tevoren.

Hoe installeer ik de Polybrute 3.0 software?

Het updaten van je Polybrute is relatief eenvoudig. Arturia heeft hier een beknopte handleiding voor geschreven. Deze vind je: hier.

Stel ons een vraag