Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 

Strymon Cloudburst

ambient reverb

reverb ambient pedaal

compact pedaal, kleine vormfactor

tegek voor post-rock / progressive / shoegazer

Decay knop biedt een ongekende reeks galmtonen

volledige stereo I/O om een 3D wash van reverb tonen te creëren

309,00
Direct leverbaar

5 jaar garantie

vakkundig personeel

1000m2 muziekwinkel

gratis verzending v.a. €75,-

Hulp nodig? Onze product experts helpen je graag!

De Strymon Cloudburst is een ambient reverb gitaarpedaal. Het eenvoudige en compacte uiterlijk van Cloudburst verhuld de kracht onder de motorkap, want het produceert enkele van de mooiste ambient reverb-tonen en soundscapes die je ooit uit een reverbpedaal hebt gehoord!
In een notendop; de Cloudburst geeft je het beste van de inmiddels iconisch Strymon Big Sky. En dat zijn niet zo zeer de hele klassieke reverb sounds. Sterker nog; voor een reguliere reverb is de Cloudburst niet direct de logische keus. Zoek je echter het beste in het kader van hemelse, ambient, shimmer, synthy, endless decay reverb, dan met ben je met de Cloudburst totaal in de wolkel!

Niet dat dit als reverb-concept overigens nog niet bestond, maar Strymon laat telkens weer zien dat zij een rechtmatige EINDBAAS zijn als het gaat om dit soort effecten. Want in het oerwoud van ambient reverbs is de Cloudburst absoluut waanzinnig!

Lees meer

Gekoppeld aan de krachtige ambient processing is een gloednieuwe Ensemble engine, die pads en soundscapes kan creëren die je spel organisch volgen - dus als je van pickup verandert of op een andere plek op de hals speelt krijg je andere resultaten. Het is anders dan alles wat je ooit eerder hebt gehoord of gespeeld. En dat alles -eindelijk- allemaal verpakt in een klein formaat (Boss-size) die nog steeds volledige stereo I/O, TRS MIDI en USB-C aansluitingen op het achterpaneel herbergt. Bereid je voor op inspiratie!

Pedalboard-vriendelijke behuizing
Hoewel de Cloudburst een aanzienlijk kleiner formaat heeft dan een typische Strymon box, laat je niet misleiden: dit pedaal heeft dezelfde wereldklasse bouw en industriebepalende toon als elk van zijn full-size V2 broers en zussen. Een discreet JFET analoog front-end, stereo input/output, en volledige MIDI functionaliteit zorgen ervoor dat de Cloudburst zich kan meten met elk top-end reverbpedaal op de markt. Een elektromechanische relais geschakelde true bypass functie levert een 100% ongekleurd signaal wanneer het pedaal niet in gebruik is; je kunt de Cloudburst ook omschakelen naar een gebufferde bypass mode om een lange signaalketen te versterken. Je hebt ook toegang tot volledige MIDI en USB functionaliteit voor afstandsbediening via je DAW of controller, met 300 MIDI preset locaties beschikbaar om je favoriete instellingen op te slaan.

Instant Ambient Bliss
Soms kan één enkel pedaal een transformatie teweegbrengen. Het kan je toon doen opbloeien op een manier die de muziek moeiteloos uit je haalt en je urenlang bezig houdt. Cloudburst produceert simpelweg de mooiste ambient reverb geluiden die je ooit gehoord hebt.

Celestial String Ensemble
De Ensemble-schakelaar van Cloudburst onthult een nieuwe wereld van fascinerende geluiden die je nog nooit eerder van een galmpedaal hebt gehoord. Gebruik Ensemble subtiel om harmonisch rijke buitenaardse dimensies toe te voegen aan je ambient reverb soundscape, of gebruik het royaal om een weelderige gesynthetiseerde strijkerssectie te horen zwellen onder je gitaarspel. Ensemble reageert soepel, organisch en muzikaal op je hele gitaarsignaal voor een rijkelijk reagerende en inspirerende speelervaring.

Van Amp-In-A-Closet tot oneindige Ruimte
Cloudburst is meerdere verschillende reverbs in één, met prachtig afgestemde, natuurlijk klinkende kleine ruimtes aan de ene kant van de Decay-knop en uitgestrekte, weidse atmosferen aan de andere kant. Terwijl je aan de Decay knop draait, worden tal van interne parameters automatisch aangepast, waardoor dit ambient reverb pedaal met één draai aan de knop uitstekende studiokwaliteit ruimtes van elke grootte kan produceren.

Compact zonder compromissen
Alle premium componenten, geluidskwaliteit en wegwaardigheid die je verwacht van een Strymon reverb pedaal zitten in Cloudburst's nieuwe compacte formaat. Het heeft onze discrete JFET analoge front end, ultra-stille 116dB signaal tot ruis prestaties, een krachtige ARM Superscalar processor, stereo input/output, en volledige MIDI controle. Met een onovertroffen gebruiksgemak en een aantal van de beste reverbgeluiden die Strymon ooit gemaakt heeft, kan Cloudburst gemakkelijk het enige reverbpedaal zijn dat je nodig hebt op je pedaalbord.

Decay
De Decay-knop op Cloudburst doet serieus zwaar werk. Niet alleen regelt hij de duur van de nagalm, maar hij verandert ook het karakter van de nagalm drastisch via talloze continue aanpassingen onder de motorkap, waardoor je talloze nieuwe muzikale en inspirerende geluiden kunt ontdekken op verschillende punten langs de hele knop. Zelfs kleine aanpassingen van deze knop kunnen het karakter van de galm merkbaar veranderen.

Ensemble
Het Ensemble-effect van Coudburst werkt door continu 48 verschillende frequentiebanden van je ingangssignaal te analyseren en tijdens het spelen hogere harmonische partials te genereren van wat het in elke frequentieband vindt. In plaats van een statisch, synthetisch signaal te genereren op basis van toonhoogtedetectie, is Ensemble een dynamisch, organisch effect dat harmonischen genereert op basis van je spel en dat zijn sonische karakter varieert afhankelijk van realtime factoren zoals waar je speelt, welke pick-up je gebruikt en de volumeomhullende van wat je speelt. Het resultaat is een prachtige strijkersensemble-achtige uitbreiding van je galmende signaal dat een unieke en onvergetelijke speel- en luisterervaring creëert.

Mix
Regelt de reverbmix van volledig droog op minimum tot volledig nat op maximum. Een 50/50 mix treedt op bij ongeveer 3 uur op de knop. Extra power-up opties zorgen voor kill-dry (voor gebruik in effects loops) en een analoog dry path optie. Gebruik gematigde mixinstellingen en donkerdere tooninstellingen in combinatie met korte vervaltijden om een verscheidenheid aan realistische kleine ruimtes te creëren, of zweef door enorme wolkenlandschappen met liberale mixinstellingen en hoge vervaltijden.

Pre-delay
Met Pre-delay kun je ruimte toevoegen tussen je droge signaal en de reverb - een handig hulpmiddel om helderheid te behouden wanneer je hogere Mix en Decay instellingen gebruikt. Ook handig om deining of bloei te creëren na noten of akkoorden. Met korte vertragingstijden kan Cloudburst's pre-delay worden gebruikt om galmende slap-back echo's te creëren.

Strymon Cloudburst specificaties

Ingangen, uitgangen en schakelaars:

 • hoge impedantie ultra low-noise discrete klasse A JFET TRS stereo input.
 • lage impedantie TRS stereo uitgang.
 • expressie-pedaalingang voor aansluiting van een TRS expressiepedaal, MiniSwitch, MultiSwitch Plus of TRS MIDI-aansluiting.
 • USB-aansluiting voor besturing via MIDI vanaf een computer of voor het uitvoeren van firmware-updates

Audio kwaliteit:

 • uitgangsimpedantie: 100 Ohm
 • ingangsimpedantie: 1M Ohm
 • typische signaal-ruisverhouding: 116dB
 • 20Hz tot 20kHz frequentierespons
 • 32-bit floating point verwerking
 • 520MHz ARM Superscalar processor
 • ultra lage ruis, hoge prestaties 24-bit 96kHz A/D en D/A converters bieden compromisloze audio kwaliteit
 • hoogwaardige JFET analoge front-end

Meer:

 • sterk en lichtgewicht geanodiseerd aluminium chassis
 • voeding: maximaal 9 volt DC middennegatief, met een minimum van 250mA (voeding NIET inbegrepen)
 • afmetingen: 11,7 cm diep x 6,9 cm breed x 6,4 cm hoog
 • gewicht: 317 gr.
 • ontworpen en gebouwd in de VS


Lees minder

Specificaties

Merk Strymon
Ean Code 0852571008387
Kleur Blauw
Tap-tempo nee
Stereo input ja
Stereo output ja
Analoog nee
Effect type Reverb
Type Gitaareffect Stompbox
Instrument Gitaar
Buizen Nee
Footswitch Ja
Artikelnummer 70722
Afmeting (product) 9 x 20 x 11 cm
Afmeting (verpakking) 11.5 x 6.5 x 10.5 cm
Nog vragen? Neem contact met ons op!
Stel ons een vraag