Gratis verzenden binnen Nederland bij orders vanaf €75,-
 
Fender Custom Shop

Fender Custom Shop

Ontdek de ongeëvenaarde wereld van Fender Custom Shop - dé bestemming voor gepersonaliseerde gitaren van topkwaliteit. Als je op zoek bent naar een uniek instrument dat je spel naar nieuwe hoogten tilt, dan is de Fender Custom Shop de ultieme keuze voor jou.

De Fender Custom Shop staat bekend om zijn ongeëvenaarde vakmanschap en toewijding aan perfectie. Elke gitaar die deze bijzondere werkplaats verlaat, is met de hand vervaardigd door meesterbouwers die alleen de beste materialen en technieken gebruiken. Wat de Fender Custom Shop zo uniek maakt, is het feit dat ze niet alleen op maat gemaakte gitaren bieden, maar ook een breed scala aan Custom Shops met elk een eigen specialiteit.

Categorieën & filters
14 producten
14 producten

Fender Custom Shop Time Machine

Dus je kunt een nieuwe Fender kopen die dezelfde klank, uitstraling, gevoel en sfeer heeft als de vintage Fender-gitaren? Zonder je zorgen te hoeven maken over bespeelbaarheid, schade, slijtage en waardevermindering? En dit alles tegen een realistische prijs?

Ja, dat is mogelijk. Neem bijvoorbeeld de gitaren uit de Time Machine-collectie, die rechtstreeks eerbetoon brengen aan de originele pre-CBS Fender-gitaren. Het zijn replica's van specifieke bouwjaren, minutieus en met buitengewone precisie nagemaakt tot in het kleinste detail. Het vakmanschap en de historische nauwkeurigheid zijn duidelijk zichtbaar en hoorbaar in elk aspect, van de gebruikte materialen tot de bouwtechnieken en het uiterlijk.

Het verouderingsproces van een gitaar die daadwerkelijk 60 of 70 jaar oud is, kan op verschillende manieren tot uiting komen, afhankelijk van hoe deze gebruikt is. In de Custom Shop wordt dit proces ook tot in de perfectie gerepliceerd. Soms is deze verouderde uitstraling gebaseerd op echte vintage Fenders, en als je wilt, kun je zelfs de mate van veroudering kiezen voor jouw Time Machine-gitaar.

Fender Custom Shop Relic

Niet alleen de Time Machines, maar ook de meeste andere series binnen de Custom Shop-collectie zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Een van die afwerkingen is het kunstmatig creëren van een verouderde uitstraling, ook wel bekend als "aging" of "relicing". Hierbij wordt de mate van veroudering afgestemd op een van de volgende situaties:

  • N.O.S. (New Old Stock): zoals de gitaar eruitzag toen deze nieuw uit de werkplaats van Fender kwam in het specifieke bouwjaar.
  • Closet Classic: alsof de gitaar sinds het specifieke bouwjaar in een gesloten koffer is bewaard. Onbespeeld, maar licht verouderd door de tijd.
  • DLX Closet Classic: met trots in bezit gehad en in perfecte staat gehouden. Bespeeld, maar zonder schade en licht verouderd door de tijd.
  • Journeyman Relic: bespeeld en gebruikt, maar niet misbruikt. Licht speelschade en slijtageplekken.
  • Relic: jarenlang intensief bespeeld en gehavend door een leven vol rock 'n roll.
  • Heavy Relic: een hardwerkend werkpaard. De gitaar heeft de ruige behandeling van de eigenaar sinds de jaren 50 of 60 doorstaan en is hierdoor flink gehavend, maar heeft een iconische uitstraling verkregen!

Fender Custom Shop is uniek

Niet alleen de Time Machines, maar ook de meeste andere series binnen de Custom Shop-collectie zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Een van die afwerkingen is het kunstmatig creëren van een verouderde uitstraling, ook wel bekend als "aging" of "relicing". Hierbij wordt de mate van veroudering afgestemd op een van de volgende situaties:

N.O.S. (New Old Stock): zoals de gitaar eruitzag toen deze nieuw uit de werkplaats van Fender kwam in het specifieke bouwjaar. Closet Classic: alsof de gitaar sinds het specifieke bouwjaar in een gesloten koffer is bewaard. Onbespeeld, maar licht verouderd door de tijd. DLX Closet Classic: met trots in bezit gehad en in perfecte staat gehouden. Bespeeld, maar zonder schade en licht verouderd door de tijd. Journeyman Relic: bespeeld en gebruikt, maar niet misbruikt. Licht speelschade en slijtageplekken. Relic: jarenlang intensief bespeeld en gehavend door een leven vol rock 'n roll. Heavy Relic: een hardwerkend werkpaard. De gitaar heeft de ruige behandeling van de eigenaar sinds de jaren 50 of 60 doorstaan en is hierdoor flink gehavend, maar heeft een iconische uitstraling verkregen!

Wat de Fender Custom Shop als geheel uniek maakt, is het ongeëvenaarde niveau van vakmanschap en aandacht voor detail. Elke gitaar is met de hand gebouwd met de beste materialen en geoptimaliseerd voor maximale klank en speelbaarheid. De Custom Shop-gitaren van Fender zijn de keuze van vele beroemde gitaristen over de hele wereld vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit en onmiskenbare klank.

Fender Custom Shop, geen betere keus

Als je op zoek bent naar een Fender Custom Shop-gitaar die precies past bij jouw speelstijl en persoonlijkheid, dan is er geen betere keuze dan de Fender Custom Shop zelf. Laat je inspireren door het vakmanschap en de artistieke creativiteit van de Fender Custom Shop en ervaar de ultieme gitaarervaring die alleen mogelijk is met een op maat gemaakte Fender Custom Shop-gitaar.

 

Stel ons een vraag